Is Januari niet je beste maand?

De januari maand is zo’n maand dat je echt niet lekker in je vel zit.

Kerst is voorbij met al zijn lichtjes, samenzijn, cadeautjes.

Nu blijven alleen de donkere dagen over en de nattigheid.

Er zijn mensen die genieten van deze tijd, maar daar hoor jij zeker niet bij.

Je voelt je down en hebt erg weinig energie. Uit bed komen in de ochtend is een kriem, je draait je liever nog een keer om. Je sleept je letterlijk voort.

Is dit een jaarlijks terug kerend effect bij jou? Werkt jouw lijf echt beter als het zonnetje schijnt? Het is heel goed mogelijk dat je vertering niet goed werkt.

Het zonnetje, bewegen, lekker buiten zijn hebben een positief effect op de werking van je spijsvertering. Als je spijsvertering onvoldoende werkt, zal hij in de zomer net voldoende werken om je beter te laten voelen.

In de winter ben je over het algemeen meer binnen, beweeg je minder en schijnt de zon veel minder. Zeker wanneer je spijsvertering al niet bijzonder sterk is kan dit zorgen voor de januari blues.

Wanneer je spijsvertering optimaal werkt wordt je voeding goed verteerd, worden je cellen goed gevoed en voel je voldoende energie. Daarnaast wordt ook alles wat je meemaakt of hebt meegemaakt beter verteerd. Je ligt minder lang te malen en alles gaat je makkelijker af, alsof je het beter langs je heen kan laten glijden.

Je lijf en je hoofd werken letterlijk beter en makkelijker, wat minder energie kost.

Hoe weet je of je spijsvertering niet goed werkt?

  • Dan zinkt je ontlasting als een baksteen in de pot.
  • Er zit een wit of gelige laag op je tong, met name wanneer je wakker wordt en de hele nacht niets gegeten of gedronken hebt.
  • Je voelt je na een maaltijd zwaar en moe i.p.v energiek.

Dit komt door afvalstoffen, niet goed verteerde voeding. Die witte laag op je tong is letterlijk afvalstoffen wat het lijf probeert op te ruimen. Zelfs je ontlasting is zwaar door de afvalstoffen en zinkt. Hoe meer afvalstof hoe harder hij zinkt.

 

Bij een al langer niet goed werkende spijsvertering zie je ook:

  • Deuken aan de rand van je tong, alsof je tanden er tegenaan gedrukt hebben.
  • Een of meerdere geribbelde nagels.

 Je cellen zijn ondanks je vast gezonde voeding onvoldoende goed gevoed en daardoor minder sterk. Dit zie je terug in de deuken in je tong en de geribbelde nagels, maar zeker ook in je mindere energie en immuniteit.

Wanneer je je spijsvertering verbeterd zal je je energieker gaan voelen ook in de donkere maanden van het jaar, zullen je darmen beter werken, verdwijnen buikklachten, verbeterd je immuniteit en ga zo nog maar even door. Je hele lijf is afhankelijk van je vertering.

Want hoe gezond je ook eet, wanneer je het niet goed verteerd heeft je lijf er niets aan. Erger nog het zit je in de weg in de vorm van afvalstof en dat maakt je moe.

Lig jij in deze tijd nog lang in je bed en ben je er niet uit te slepen?

Draai je je liever nog een keertje om dan energiek aan de dag te beginnen?

Zou je deze donkere maanden liever over slaan?

Het is echt niet nodig.

Ga niet in die winterslaap, zonde van je tijd.

Verbeter je spijsvertering.

 

 

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, laat mij je helpen.

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.